Depilacije

Kozmetički salon - studio La Verne - mikrodermoabrazija, anticelulitni tretmani, laser, Skeyndor, uklanjanje akni i prištića, egipatska depilacija, trajni lak, Microblading japansko iscrtavanje obrvaU kozmetičkom Studiu La Verne radimo depilaciju cijelog tijela voskom ili šećernom pastom (egipatska depilacija).

DEPILACIJA VOSKOM – Vosak dolazi u obliku patrona  koja se zagrije na određenu temperaturu i takav se nanosi na kožu u smjera rasta dlačica. Prislanjamo trakicu i naglim potezom skidamo dlačice u suprotnom smjeru od rasta. Važno je traku potegnuti žustro kako bi vas što manje boljelo. Nove će dlačice izrasti tek nakon dva do tri tjedna, te će biti tanje i rjeđe.

Koristimo  najkvalitetniji vosak od čokolade koji zbog svoje gustoće temeljito uklanja dlačice i ne izaziva iritacije na koži.Čokoladni se vosak zbog svojih hranjivih sastojaka preporučuje i klijenticama sa jako osjetljivom kožom jer su nakon njega iritacije minimalne, a koža nahranjena.

 DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM je jedna od najstarijih metoda depilacije, koja se koristila još u Egiptu, odakle joj i naziv egipatska depilacija. Prema nekim izvorima, i egipatska kraljica Kleopatra je jednom mjesečno uklanjala dlačice šećernom pastom. Pasta ne prijanja na kožu poput klasičnog voska za depilaciju pa je znatno manje iritira te je stoga povoljna za osjetljive dijelove tijela (naročito intimne zone) i za osobe sa izrazito osjetljivom kožom.

Med, šećer i sok od limuna sastavni su dio šećerne paste koja se koristi za depilaciju. Budući da se radi o prirodnim sastojcima bez dodatnih konzervansa može se primjenjivati i kod osoba sa izuzetno osjetljivom kožom koja reagira na sve ostale vrste depilacija. Posebno se preporuča za depilaciju osjetljive kože lica, prepona i za stariju kožu, te kod osoba koje imaju psorijazu ili ekceme. Šećerna pasta u cijelosti obuhvaća dlačicu i čupa je iz korijena zbog čega je ponovno izrastanje usporeno. S vremenom se dlake prorjeđuju i postaju svjetlije. Kod egipatske depilacije dlačice ne urastaju, razmaci između depilacija su sve duži, a koža je poslije mekana i glatka te bez iritacija.