Mezoterapija

MESOSCIENCE tvrtke SKEYNDOR asortiman je proizvoda s područja mezoterapije koji je namijenjen ordinacijama i vrhunskim kozmetičkim salonima. Zasnovani na principima virtualne mezoterapije bez igala, proizvodi MESOSCIENCE tvrtke SKEYNDOR, djelovanjem četiri vrste struja (aktivirajuća struja, elektroporacija, hidroelektroforeza i krioforeza) unose visoku koncentraciju pročišćenih aktivnih sastojaka u središnje slojeve kože. Time se na kontroliran način postiže visoka opskrba određenim tvarima u posebnim zonama. To je selektivan način rada, praktičan za kombiniranje i lagan za primjenu. Nekoliko čimbenika djeluju kao prijenosnici i oni se miješaju s ampulama ultrakoncentrata, kojima se tretiraju problemi kao što su bore, hiperpigmentacije,čvrstoća kože, strije i celulit.

Elektroporacija je fenomen induciran djelovanjem specifičnih električnih impulsa točno određenih karakteristika na staničnu membranu, koji su sposobni generirati privremene hidrofilne (vodene) kanale – mezopore – tako da aktivne tvari, bilo da su to kozmetički preparati ili lijekovi, mogu kroz njih penetrirati u stanicu.

Inače za otkriće hidrofilnih kanala, mehanizma i strukture ionskih kanala, znanstvenici Dr. Peter Agre i Dr. Roderick MacKinnon su 2003. godine dobili Nobelovu nagradu iz područja kemije.

MEZOTERAPIJA  REZULTATI

  • pomlađivanje kože
  • duboka hidratacija kože
  • uklanjanje i smanjivanje bora
  • zatezanje kože i lifting
  • smanjivanje i otklanjanje hiperigmentacije, crvenila i proširenih kapilara

Efekt zatezanja kože postiže se tako što aktivni sastojci omekšavaju teksturu kože, a stimulacijom fibroblasta i aktiviranjem kolagenske sinteze stvara se lifting efekt.  Mezoterapijom bez igle  istovremeno se koža oporavlja i pomlađuje.Pri tome se vidno poboljšava njena struktura, izgled i kvaliteta.

Tko može  koristiti  treman mezoterapije i kako se provodi tretman?

Tretman mezoterapije nema neželjenih kontraindikacija i mogu ga koristiti osobe svih starosnih dobi.

Broj tretmana ovisi o vrsti problema koji se rješava i regije koja se tretira.
Svaki pojedinačan tretman traje od 60 do 80 minuta i najčešće je potrebno uraditi seriju od 4 do 6 tretmana.

Dosadašnja iskustva potvrđuju da ni višestruko ponavljanje tretmana nema bilo kakve nuspojave i da se može sigurno višekratno primjenjivati prema potrebi i želji klijenta. 

Mezoterapija bez igala je vrlo efektan i siguran tretman. Koristi proces elektroporacije i elektroosmoze čime se izabrane supstance ubacuju duboko u kožu i podkožno tkivo (i do 10 mm dubine), i tu ostaju i do 2-3 mjeseca. Apsorpcija apliciranih supstanci je nekoliko stotina puta veća nego kada se ti kozmetički preparati nanose uobičajenim metodom utrljavanja u kožu. Ovako visok stupanj penetracije omogućuje  bolje korištenje primijenjenih preparata, a time i njihovo učinkovitije djelovanje. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana ali za dugotrajnije rezultate preporučamo uraditi kuru od 6 do 8 tretmana.