Masaže tijela

Masaža je vrsta fizikalne terapije koja nizom sustavnih pokreta na površini tijela radi manipulacije tjelesnih tkiva. Najstariji pisani zapisi o njoj potječu još od prije 3.000 godina iz Kine. Liječnicima drevne Grčke i staroga Rima upravo je masaža bila glavni način liječenja pri uklanjanju boli.

KORISTI MASAŽE:

  • ublažava stres i olakšava napetost
  • snižava krvni tlak
  • pojačava cirkulaciju
  • isteže mišiće
  • opušta i otklanja umor
  • razgrađuje celulit i potiče protok limfe

KLASIČNA MASAŽA – čiji je cilj opuštanje, stimuliranje cirkulacije, te eliminacija toksina. Smanjuje razinu stresa, pomaže pri glavobolji, nesanici, nervozi.

ANTISTRES MASAŽA – neke od pojava pretjeranog stresa su grčenje mišića i osjećaj napetosti. Dugo nakupljanje takvih posljedica stresa počinje se reflektirati i na Vaše opće zdravlje i stanje, i zato je redovita Antistres masaža idealan oblik prirodne terapije, koja opušta Vaše tijelo i duh i pomaže pronaći unutarnji balans.

PINDA SWEDA – jedan od najčešćih problema provođenja previše vremena u sjedećem položaju su bolovi u donjem dijelu leđa, ukočenost vrata, bolna ramena, zgrčenost mišića i smanjena pokretljivost zglobova, pri čemu je učinkovita drevna ayurvedska masaža Pinda Sweda. Ova masaža započinje opuštajućom masažom toplim uljem, a zatim se nastavlja masaža sa toplim platnenih jastučićima umočenim u mlijeko i ljekovita bilja. Toplina jastučića otvara kanale u tijelu i pojačava cirkulaciju te tako omogućava ljekovitom sastojcima da duboko prodru u tijelo.

MASAŽA ČOKOLADOM – je prava poslastica koja, kao i konzumiranje čokolade, potiče stvaranje hormona sreće, a ujedno ostavlja kožu nahranjenom, mirisnom i mekom. Čokolada je bogata željezom, magnezijem, fosforom, kalijem, kalcijem, raznim vitaminima, antioksidansima, flavonoidima, stimulantima i aminokiselinama koje su esencijalne za naše zdravlje te odgovorne za stvaranje serotonina i endorfina.

AROMATERAPIJA – je kontrolirano korištenje eteričnih ulja kako bi se uravnotežilo i unaprijedilo zdravlje tijela, uma i duha. Masaža pomoću odabranih eteričnih ulja djeluje umirujuće, podiže raspoloženje, uklanja posljedice stresa i razbuđuje sva Vaša osjetila. Eterična imaju detoksicirajući učinak, stimuliraju limfni sustav, uravnotežuju hormone i djeluju diuretički te se kao takva koriste i za suzbijanje celulita.

ULTRAZVUK – Ultrazvuk je zvuk  čije su frekvencije iznad gornje granice čujnosti za ljudsko uho (iznad 20 000 Hz). Djeluje na način da titranjem uzrokuje kompresiju i dilataciju tkiva, koji djeluju kao masaža. Posljedica je povećana propusnost staničnih membrana, a time i bolja opskrba stanica kisikom i hranjivim tvarima te bolje oslobađanje štetnih, otpadnih tvari iz organizma. Ultrazvuk se u kozmetici najčešće koristi u anticelulitnim tretmanima, ali i prije masaže kod bolnih stanja kralješnice u terapijske svrhe, zbog toplinskog djelovanja na dublje dijelove tkiva.

BODY VITAL MASAŽA ZA TRUDNICE