Japansko iscrtavanje obrva

Japanska metoda iscrtavanja obrva ili microblading je metoda polupermamentnog šminkanja koja potječe iz Japana. Tretmanom se postiže idealan oblik i punije obrve prirodnog izgleda. Svaka dlačica se crta pojedinačno gdje nedostaje prirodna, a rezultat traje od godine do dvije dana, ovisno o tipu kože i Vašem životnom stilu.

POSTUPAK SE SASTOJI OD NEKOLIKO KORAKA I FAZA TRETMANA:

  1. Probno crtanje – nakon dogovora sa klijenticom o željenom obliku, olovkom iscrtavamo probnu formu obrva kao prototip. Ovo omogućuje da vidite krajnji rezultat, i u slučaju Vaše želje, da napravimo potrebne preinake dok god niste zadovoljni sa dobivenim rezultatom. Zatim se, prema boji vašeg tena i prirodnoj nijansi obrva miješa boja.
  2. Crtanje pigmentima –  prije postupka se nanese krema koja djeluje kao anestetik. Obrve se iscrtavaju instrumentom nalik nožiću sa sitnim iglicama koji se umače u boju i pomoću kojeg se unose pigmenti boje u kožu. Nakon iscrtavanja, obrve se premažu bojom koja potom pustimo da djeluje 15-ak minuta.
  3. Njega nakon tretmana – nakon tretmana obrve je potrebno čistiti nježnim bezuljnim sredstvom i njegovati posebnom kremom sljedećih tjedan dana. U tom periodu ne preporučuje se sunčanje, solarij, bazen ili sauna.
  4. Korekcije – Nakon tri do četiri tjedna po potrebi se radi korekcija. Unutar prvih šest mjeseci možda će biti potrebno napraviti nekoliko korekcija.

Cijeli postupak traje oko sat vremena, a konačni rezultat vidljiv je nakon tjedan dana, kada se smanji intezitet boje u odnosu na inicijalni rezultat.