Microneedling

microneedling – terapija mikroiglicama

Tretmani s mikroiglicama potiču kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost ožiljaka i strija istovremeno omogućujući dubinsku apsorpciju aktivnih nutrijenata (mezoterapiju). Iz naše ponude možete odabrati jedan od dva tretmana:

  • microneedling sa vitaminskim koktelima
  • microneedling sa plazmom

Opis tretmana

Terapija mikroiglicama je tretman za pomlađivanje kože prirodnim putem koji potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te se postiže zatezanje i pomlađivanje kože.

Mikroiglice za jednokratnu upotrebu sadrže jedinstvenu oprugu koja automatiziranim pokretima vibrira, te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat. Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama poput dermarolera, Dermapen ima precizan vertikalni kut uboda koji pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te smanjuje mogućnost oštećenja kože ujedno osiguravajući brži oporavak. Sitnim iglicama koje penetriraju od 0,01 do 2,5 mm u dermis i točno određenom brzinom, moguća je apsorpcija aktivnih supstancija u dublje slojeve kože koje se određuju ovisno o tome što želimo postići. Zbog vertikalnog kuta uboda se može sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana) te se minimalizira bol i neugoda.

Microneedling koristi veoma sitne kirurške iglice koje ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no svejedno naš organizam reagira na ubode mikroiglicama te živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina. Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza.

Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, preporučuje se strpljenje. Za prve rezultate tretmane potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana. Microneedling terapija mikroiglicama je vrlo efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija.

TRETMAN PREPORUČUJEMO ZA:

  • Ublažavanje i smanjenje bora
  • Ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine…)
  • Pomlađivanje
  • Zatezanje kože
  • Apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
  • Ublažavanje strija

MICRONEEDLING SA VITAMINSKIM KOKTELIMA

Microneedling ima poseban vertikalni kut uboda pod 90 stupnjeva, stvarajući površinska mikro oštećenja na koži i potičući tako njenu dubinsku obnovu, te nam omogućuje bolju apsorpciju mezoterapijskih koktela u srednji – mezo sloj derme.  Multivitaminski kokteli imaju snažno antioksidansko, regenerirajuće i anti-age djelovanje.

MICRONEEDLING SA PLAZMOM

U ovom tretmanu umjesto posebno pripravljenih koktela u kožu injektiramo Vašu plazmu bogatu faktorima rasta i matičnim stanicama, koja se dobiva iz krvi posebnom centrifugom. Tretman je bezbolan i bezopasan, a nastalo crvenilo na koži povlači se u roku od 24 sata.

KOLIKO JE POSTUPAKA MICRONEEDLINga POTREBNO?

Ovisno o problematici, savjetuje se 4-6 postupaka svakih 3-4 tjedana.